Αcting on camera μαθήματα: Το απόλυτο εργαλείο για επαγγελματίες ηθοποιούς

Εάν είσαι ήδη στον χώρο του θεάματος;  Σκοπεύεις να γίνεις σύντομα μέρος του; Αν ναι, τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει για τις on camera τεχνικές υποκριτικής. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζεις, είναι ότι διοργανώνεται πλήρες acting on camera μαθήματα στην Αθήνα, από την ομάδα του Thespians on Camera! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μπορείς να βρεις εδώ.

Τα συγκεκριμένα μαθήματα δημιουργήθηκαν με σκοπό να καλύψουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην γνώση που λαμβάνουν οι ηθοποιοί και επαγγελματίες ερμηνευτικών τεχνών, για την on camera υποκριτική. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα λάβεις την κατάλληλη γνώση και την ανάλογη τεχνική κατάρτιση. Έτσι θα αποκτήσεις ευελιξία μπροστά στην κάμερα. Θα λάβεις δηλαδή όλα τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις μια επιτυχημένη καριέρα τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην τηλεόραση.

 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να παρακολουθήσεις acting on camera μαθήματα στην Αθήνα

1. Τα acting on camera μαθήματα μπορούν σε προετοιμάζουν για τις οντισιόν:

 Όταν γνωρίζεις πως να αλληλοεπιδράς με την κάμερα, τότε ξέρεις και πως να κινείσαι μέσα στις οντισιόν. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η όλη διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχώδης, και η έλλειψη σωστής προετοιμασίας μπορεί να αποβεί μοιραία. Παρακολουθώντας acting on camera μαθήματα έχεις την δυνατότητα να βλέπεις αμέσως το αποτέλεσμα της λήψης, και γενικά βλέπεις πως “γράφεις” στον φακό. Έτσι αντιλαμβάνεσαι γρήγορα ποια στοιχεία κάνεις καλά και σου ταιριάζουν, και ποια όχι.  Είναι σημαντικό λοιπόν, εκτός η προσπάθεια που καταβάλεις να αποτυπώνεται και στην κάμερα, και εν τέλει στις οντισιόν σου. 

Τυχαίνει πολλές φορές ένας ηθοποιός, να έχει υπέρμετρη αυτοπεποίθηση πριν ξεκινήσει η οντισιόν, και όταν τελικά ξεκινάει η λήψη να… παγώνουν! Πολλές φορές μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Να μιλάνε δηλαδή περισσότερα τα λόγια σου (και ο τρόπος που παίζεις), από την συνολική εικόνα που παρουσιάζεις.

Οπότε τα acting on camera μαθήματα μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς και στους δύο τομείς, ώστε να μπορέσεις να “κλείσεις” τελικά την δουλειά.

2. Τα acting on camera μαθήματα σε βοηθούν να “επικοινωνείς” με τον φακό:

 Υπάρχουν μερικά tricks τα οποία κάθε ηθοποιός πρέπει να γνωρίζει όταν καλείτε για on-camera οντισιόν.  Το πιο σημαντικό είναι τα μάτια. Γνωρίζοντας την θέση σου στον χώρο, αναφορικά με την κάμερα, σε βοηθάει να “τοποθετήσεις” σωστά το βλέμμα σου στον φακό. Πολλές φορές βλέπουμε πως οι ηθοποιοί μπορεί να κοιτάζουν πολύ μακριά στο πλάι, πολύ κάτω. Ή ακόμη και να χάνουν εντελώς την τοποθέτηση της κάμερας στον χώρο. Ενδεχομένως ο ηθοποιός να υποδύεται τον ρόλο του πολύ σωστά. Όμως οι σκηνοθέτες μπορεί να μην λαμβάνουν ξεκάθαρα τα συναισθήματα που προβάλει. Αφού δεν έχουν την κατάλληλη επαφή με το βλέμμα του ηθοποιού. Από την άλλη μεριά, η απευθείας ματιά στην κάμερα λειτουργεί μόνο για συγκεκριμένους τύπους οντισιόν — συνήθως για διαφημίσεις.

Αν και μια κάμερα είναι ένα κομμάτι εξοπλισμού, θα πρέπει να τη βλέπετε ως φίλο σας. Μην ξεχνάτε πως  συναισθηματική σας ζωή φαίνεται στα μάτια σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι η κάμερα μπορεί να δει τα μάτια σας. Συνηθίστε να αλληλεπιδράτε με την κάμερα σαν να είναι ένα ζωντανό ον που αναπνέει!

3. Στα μαθήματα on camera, μαθαίνεις να συνδέεσαι με τον αναγνώστη σου: 

Τα acting on camera μαθήματα, μπορούν να σε βοηθήσουν βρεις την ισορροπία. Τόσο μεταξύ της τοποθέτησής σου σχέση με την κάμερα, όσο και με την σύνδεση που θα έχεις με τον δέκτη/θεατή. Οι ηθοποιοί  δεν έχουν την δύναμη να ελέγχουν τι τύπος κοινού θα τους παρακολουθεί. Έτσι πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε όλα τα είδη. Επομένως η πρόβα με πολλούς τύπους αναγνωστών σε ένα μάθημα στην κάμερα είναι εξαιρετική πρακτική. Στα acting on camera μαθήματα μπορείτε να παρακολουθείτε πολλές λήψεις από το ίδιο σενάριο ακρόασης, με διαφορετικούς τύπους αναγνωστών. Θα μπορείτε να δείτε εάν και πώς αλλάζει η απόδοσή σας όταν αλλάζει ο αναγνώστης. 

Acting on camera μαθήματα από την Thespians on Camera!

Εάν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα σε κάνουν “το επόμενο αστέρι” του κινηματογράφους ή της τηλεόρασης, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις τα μαθήματα on camera στην Αθήνα!